///PROGRAM ZA POLAGANJE KERAMIKE | MUREXIN&BAUMIT

PROGRAM ZA POLAGANJE KERAMIKE | MUREXIN&BAUMIT

MUREXIN | Dobitnik oznake kvalitete QUDAL – najkvalitetnije građevinsko ljepilo u Hrvatskoj | Dubinski predpremaz LF1, Supergrund D4, Tekuća folija 1KS, HYDROBASIC 2K, Traka za brtvljenje DB70, Ljepilo za keramiku KMG25, Fleksibilno ljepilo sivo KGF65, Masa za fugiranje FM 60 Premium, Sanitar silikon SIL 60….| Polaganje keramike povezano je s opterećenjima kojima će površina biti podvrgnuta. Murexin nudi optimalna sustavna rješenja koja udovoljavaju najvišim zahtjevima – od pripreme podloge do oblaganja, fugiranja i njege keramičkih obloga. Široka paleta proizvoda i sustava idealna je za unutarnje i vanjske prostore. Za površine izložene vodi, masnoći ili kemikalijama Murexin nudi odgovarajuće rješenje.

Opis

Unutarnji prostori u kojima je prisutna voda najčešće se oblažu keramičkim pločicama i nazivaju se još i mokra područja. Same keramičke pločice ne predstavljaju zaštitu i barijeru protiv vode te se koriste u tzv. kompozitnim sustavima gdje se uz oblogu kombinira i hidroizolacija izravno ispod same obloge. Takva su područja najčešće kuhinje, kupaonice ili tuševi, pri čemu imamo povremenu prisutnost vode, prskanje vode i umjerena opterećenja vodom (npr. podni odvodi u tuš kabinama). Specifični detalji kod kojih, zbog neadekvatnog izvođenja, može biti prodora vode su podni sifoni, prodori cijevi kroz zidove i podne rešetke u tuševima. Od velike je važnosti navedene detalje izvesti ispravno, uz uporabu odgovarajućih materijala.
HIDROIZOLACIJA  | Izravno ispod obloge, u kombinaciji s brtvenom trakom i sifonskim brtvama, odnosno manžetama, ako je ispravno izvedena, može jamčiti stopostotnu vodonepropusnost. Za navedenu primjenu karakteristične su disperzivne, tvornički pripremljene hidroizolacije koje se na podlogu nanose u dva sloja, četkom ili valjkom. Kao idealan proizvod ističemo HYDROBASIC 2K hidroizolaciju, ili TEKUĆU FOLIJU 1KS koja svojom žutom bojom omogućuje jednostavnu kontrolu pokrivenosti podloge, a pastozna konzistencija pruža jednostavnost u obradi. Elementi poput TRAKE ZA BRTVLJENJE DB70, SIFONSKA BRTVA ili MANŽETA ZA BRTVLJENJE DZ35/DZ70 na podlogu se učvršćuju samom hidroizolacijom te nije potrebno rabiti posebna ljepila ili dodatne proizvode. Kod hidroizoliranja površina preporučujemo postaviti navedene elemente, ugraditi hidroizolaciju najprije na zidne površine te potpm izvesti hidroizolaciju podova. Ljepilo za polaganje (posebno za polaganje porculanskih, gress obloga) mora biti klase C2, a kao bazni proizvod preporučujemo koristiti Ljepilo flexibilno KGF65 i Masu za fugiranje FM 60 Premium. Za još otpornije fugiranje i dugotrajniji proizvode preporučujemo upotrebu Masa za fugiranje EPOXY FMY 90.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “PROGRAM ZA POLAGANJE KERAMIKE | MUREXIN&BAUMIT”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *